Watersport activiteiten

Subsidie toegekend aan Stichting Sailwise

Door actief te zijn kan iedereen – ongeacht de mate van beperking – weer het gevoel van zelfstandigheid, eigenwaarde en onafhankelijkheid ervaren. Bij SailWise ontdekken mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking hoeveel zij wél kunnen. Jezelf ontwikkelen, grenzen verleggen en eigen regie zijn hierbij de sleutelwoorden. Deelnemers van SailWise varen niet mee, ze varen zelf! Ze zijn het er allemaal over eens: SailWise laat je boven jezelf uitstijgen en doet je je beperking vergeten. Fonds de Gavere gaf een bijdrage aan watersportactiviteiten voor mensen met een beperking.

Projecten

Een selectie van de projecten die wij ondersteund hebben.

Watersport activiteiten

Subsidie toegekend aan Stichting Sailwise

Door te watersporten bij SailWise vergeten deelnemers even hun beperking. Fonds de Gavere gaf een bijdrage aan toegankelijke én betaalbare watersport voor mensen met een beperking en leerlingen uit het speciaal onderwijs in Friesland.

Uniek ben jij

Subsidie toegekend aan Schisisteam Noord

Voor kinderen met een schisis is door het schisisteam Noord ( locatie Leeuwarden ) een meegroei boek geschreven; "Uniek ben jij". Fonds de Gavere gaf een bijdrage aan het schisisteam voor het realiseren van dit boek.

Uitbreiding beweeggroepen

Subsidie toegekend aan Stichting Parkinson in Beweging

Parkinsonpatiënten kunnen langer zelfstandig functioneren en hebben een hogere levenskwaliteit als ze voldoende bewegen. Fonds de Gavere gaf een meerjarige bijdrage voor het organiseren van beweeggroepen.

Creatieve activiteiten

Subsidie toegekend aan Odensehuis Leeuwarden

Een Odensehuis is een inloophuis voor dementerenden en hun mantelzorgers. Speciaal voor dementerenden zijn er creatieve activiteiten. Fonds de Gavere deed een bijdrage om deze mogelijk te maken in het Odensehuis van Leeuwarden.

Therapeutisch paardrijden

Subsidie toegekend aan Talant

Talant onderzoekt het effect van paardrijden bij jongeren met een verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. Fonds de Gavere financierde de gevraagde bijdrage voor cliëntbegeleiding voorafgaand en tijdens het paardrijden.