Uitbreiding beweeggroepen

Subsidie toegekend aan Stichting Parkinson in Beweging

foto van danslessen “Dans op Recept”

Ruim tweeduizend mensen in Friesland hebben de ziekte van Parkinson. Onderzoek toont aan dat parkinsonpatiënten langer zelfstandig functioneren en een hogere levenskwaliteit hebben als ze voldoende bewegen.

Stichting Parkinson in Beweging stimuleert patiënten (meer) te bewegen, onder andere door het organiseren van beweeggroepen. Op verschillende plekken in Friesland kunnen patiënten zodoende dansen, boksen, theatermaken en aan yoga of nordic walking doen. Fonds de Gavere gaf een meerjarige bijdrage om het aantal beweeggroepen te kunnen uitbreiden.

Projecten

Een selectie van de projecten die wij ondersteund hebben.

Watersport activiteiten

Subsidie toegekend aan Stichting Sailwise

Door te watersporten bij SailWise vergeten deelnemers even hun beperking. Fonds de Gavere gaf een bijdrage aan toegankelijke én betaalbare watersport voor mensen met een beperking en leerlingen uit het speciaal onderwijs in Friesland.

Uniek ben jij

Subsidie toegekend aan Schisisteam Noord

Voor kinderen met een schisis is door het schisisteam Noord ( locatie Leeuwarden ) een meegroei boek geschreven; "Uniek ben jij". Fonds de Gavere gaf een bijdrage aan het schisisteam voor het realiseren van dit boek.

Uitbreiding beweeggroepen

Subsidie toegekend aan Stichting Parkinson in Beweging

Parkinsonpatiënten kunnen langer zelfstandig functioneren en hebben een hogere levenskwaliteit als ze voldoende bewegen. Fonds de Gavere gaf een meerjarige bijdrage voor het organiseren van beweeggroepen.

Creatieve activiteiten

Subsidie toegekend aan Odensehuis Leeuwarden

Een Odensehuis is een inloophuis voor dementerenden en hun mantelzorgers. Speciaal voor dementerenden zijn er creatieve activiteiten. Fonds de Gavere deed een bijdrage om deze mogelijk te maken in het Odensehuis van Leeuwarden.

Therapeutisch paardrijden

Subsidie toegekend aan Talant

Talant onderzoekt het effect van paardrijden bij jongeren met een verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. Fonds de Gavere financierde de gevraagde bijdrage voor cliëntbegeleiding voorafgaand en tijdens het paardrijden.