Creatieve activiteiten

Subsidie toegekend aan Odensehuis Leeuwarden

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen, dat wil iedereen op leeftijd. Maar wat als zich een progressieve beperking ontwikkelt, zoals geheugenverlies en aansluitend de diagnose dementie? Het zet het leven van de persoon in kwestie én dat van naasten op z’n kop. Er volgt een medisch traject, maar het sociale aspect blijft vaak onderbelicht. Betrokkenen blijven met veel vragen zitten.

Odensehuizen vullen die sociale leemte. Ze zijn als een inloophuis waar informatiebijeenkomsten en lotgenotencontacten voor mantelzorgers plaatsvinden. Speciaal voor dementerenden zijn er creatieve activiteiten. Fonds de Gavere deed een bijdrage om die laatste mogelijk te maken in het Odensehuis van Leeuwarden.

Projecten

Een selectie van de projecten die wij ondersteund hebben.

Watersport activiteiten

Subsidie toegekend aan Stichting Sailwise

Door te watersporten bij SailWise vergeten deelnemers even hun beperking. Fonds de Gavere gaf een bijdrage aan toegankelijke én betaalbare watersport voor mensen met een beperking en leerlingen uit het speciaal onderwijs in Friesland.

Uniek ben jij

Subsidie toegekend aan Schisisteam Noord

Voor kinderen met een schisis is door het schisisteam Noord ( locatie Leeuwarden ) een meegroei boek geschreven; "Uniek ben jij". Fonds de Gavere gaf een bijdrage aan het schisisteam voor het realiseren van dit boek.

Uitbreiding beweeggroepen

Subsidie toegekend aan Stichting Parkinson in Beweging

Parkinsonpatiënten kunnen langer zelfstandig functioneren en hebben een hogere levenskwaliteit als ze voldoende bewegen. Fonds de Gavere gaf een meerjarige bijdrage voor het organiseren van beweeggroepen.

Creatieve activiteiten

Subsidie toegekend aan Odensehuis Leeuwarden

Een Odensehuis is een inloophuis voor dementerenden en hun mantelzorgers. Speciaal voor dementerenden zijn er creatieve activiteiten. Fonds de Gavere deed een bijdrage om deze mogelijk te maken in het Odensehuis van Leeuwarden.

Therapeutisch paardrijden

Subsidie toegekend aan Talant

Talant onderzoekt het effect van paardrijden bij jongeren met een verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. Fonds de Gavere financierde de gevraagde bijdrage voor cliëntbegeleiding voorafgaand en tijdens het paardrijden.